07 martie 2009

Tablou

The purpose of writing is to inflate weak ideas, obscure pure reasoning, and inhibit clarity. With a little practice, writing can be an intimidating and impenetrable fog!
Bill Watterson

O superbă zi de toamnă. Anul trecut a fost făcută poza. Nu are rost să menţionez locaţia. Un miros sec, înăbuşitor persista atunci, şi de fiecare dată când privesc poza, simt cum o parte din acea senzaţie sufocantă revine abia perceptibilă. Urcuşul lin al străzii şi forma uşor curbată care se pierde în ceaţă imi aduce aminte de infantilele desene pe care le făceam la grădiniţă, când educatoarea ne-a arătat cum se desenează o stradă. Eram foarte încântată că am reuşit să imit perfect "măzgălitura" de pe tablă. În desen erau şi câţiva copaci, a căror înalţime se reducea cu cât strada "înainta". Din păcate realitatea ne prezintă, în loc de copaci, câţiva stâlpi de electricitate şi câteva felinare.
Griul oraşului (pentru că iubim cu toţii expresiile-clişeu) se încearcă "înveselit" de dunga portocalie. Rezultatul? Ceva abia sesizabil. Nici maşinile nu conferă dinamism acestei capturi. Această stradă, ca tot oraşul de altfel, este cufundată într-un moment static. Doar timpul se mişcă, uşor, abia sesizabil. Uitaţi-vă atenţi. Nu îl vedeţi?

3 comentarii:

  1. Incredibil de frumos...chiar mi se pare ca seamana cu o strada americana. E chiar in Bucuresti? Felicitari, talentul tau fotografic, dar si scriitoricesc, ma face sa fiu mandra de prietenia cu tine. De fapt, mai mandra decat eram deja:*

    RăspundețiȘtergere
  2. mirobolantul obor? home sweet home. bucurestiul poate sa fie deprimant dar hai sa fim sinceri, are din cand in cand si o farama din ceva frumos. trebuie doar sa il vezi. sper ca pozele tale sa scoata ce e mai frumos dintr-un oras gri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place poza.Mai astept si altele.

    RăspundețiȘtergere