09 mai 2009

Schimbare


"A face o schimbare implică mult efort şi energie. Adică exact invers faţă de o rachetă, care-şi iroseşte o mare parte din energie în primele secunde de zbor deşi destinaţia este la sute de kilometri depărtare."
(Autor anonim)

În ce măsură poate un om să se schimbe? Poate deveni un om darnic dacă până acum nu le-a împrumutat pretenilor bani când aveau nevoie? Poate zâmbi cu bunătate tuturor dacă până acum a fost ursuz şi nu nu a dat niciodată bună dimineaţa vecinului de palier? Poate fi un om glumeţ dacă nu a spus niciodată un banc şi a luat mereu lucrurile în serios? Cât de mult se schimbă comportamentul şi cât de persistente sunt aceste schimbări? Proverbul cu lupul şi cu părul ne învaţă altceva, dar la urma urmei este doar un proverb. Cu puţin efort şi numai dacă schimbarea se vrea cu adevărat, este posibilă. Şi nu mă refer la acea schimbare aparentă, ca atunci când întinzi un leu unui cerşetor "de ochii lumii" sau când zâmbeşti stângaci şi nu din inimă şefului sau unei rude. Schimbarea adevărată este cea în care se crede, care este dorită deoarece se ştie precis că totul o să fie mai bine, că viaţa de zi cu zi va fi mai uşoară în urma acesteia. Eu aş vrea să fiu mai răbdătoare şi mai puţin impulsivă. Încet încet o să reuşesc. Tu ce ai vrea să schimbi?

(În imagine este o stradă din Curtea de Argeş. Ploua.)

5 comentarii:

  1. In viaţă nu există oameni răi. Există oameni cărora li s-au întâmplat lucruri rele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Olá Alina. Estou passando para retribuir sua visita. Infelizmente não falo inglês, muito menos romeno... mas tudo bem, suas imagens são muito lindas. Só me recordo de uma frase em inglês que é muito importante para mim:
    "A smile it's like a universal language: any place, everbody know".
    Nice to meet you. - Fernando

    RăspundețiȘtergere
  3. Thank you comments!
    I don't understand the language this blog... lol
    Kisses! Bye!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da, usor de recunoscut. In fata bisericii Sf Nicolae. Poate asa, intr-o departare cunoscuta mie se afla liceul meu, CN"Vlaicu Voda".
    Poza ta mi-a adus un zambet, so you've just put a smile on my face:>

    RăspundețiȘtergere
  5. ah, cate as vrea sa schimb eu... sa rad mai mult si sa nu mai iau lucrurile asa in serios si sa nu ma mai supar asa de repede si sa invat sa spun bancuri si sa am incredere in mine si ahh, cat de multe as schimba....lucrez de ceva vreme la schimbari, dar nu am ajuns inca la rezultatul final.

    RăspundețiȘtergere